ХРАНЕНЕ

ХРАНЕНЕ

 Хранене при бебето - приключения в цвят.

Експертен съвет: нека детето ви създаде своя собствена скорост! Вкусове и текстури ще разнообразите бебето всеки ден през цялостното му развитие . 

И преди всичко, не се паникьосвайте-Prémaman  ви придружава при избора на бебешки шишета, биберони и други аксесоари.

Следвайте съветите на специалисти: нищо фантазия, това е приключението на вкус с главно "G", която започва дълго пътуване за вкусовите рецептори.

Преглед на слайдовете от нашите специалисти:

Умните обяд кърмене

продукт хранене-1

ПРЕДИМСТВА - кърма

Кърмата съдържа всички хранителни вещества, необходими за растежа на бебето витамини, протеини, минерали, липиди, незаменими мастни киселини, желязо, ... Това мляко съдържа също антитела за защита на вашия малък ангел  от инфекция на  ухото и чревна, преди да се развива свои собствени антитела.

Допълнителна предимство: Майчиното мляко е лесно смилаема!

separateur

Какво при трябва при  КЪРМЕНЕТО?

Умните обяд съществен

сутиен за кърмене

В ежедневието е основна при избора . Още една причина да го изберем добре.Препоръчително е да го пробвам. Не пренебрегвайте  гърдата или зоната на подмишниците. В действителност, като налягане може да повлияе на потока на кърмата, и в крайна сметка генериране на претоварването.

Умните обяд полезен

помпата

Няма съмнение, че помпата на гърдата е най-скъпоценни съюзник активните майки. Идеален за резерв на кърма когато се  върне на работа. Електрически или ръчно, избора на помпа за изцеждане зависи преди всичко от вашите нужди. Намерете ни критерии за подбор на тема: избор на помпа за изцеждане.

подложки за медицински сестри

Миещи се или еднократни подплънки за кърмачки се подхлъзнат, виждал или с опит в сутиена могат да поемат всеки кърма потоци. Резултат: не грозен петно ​​върху блузата красива! Уверете се, че ви донесе кутия предварително, за всеки случай. Тампоните трябва да се сменят често, за да ги чисти и сухи гърди запази, в противен случай се пазете от раздразнение.

Умните обяд аксесоар

черупки или чаши кърменето

Сгушен в сутиена си, черупки или чаши Избягвайте триене зърната върху плата. Въпреки това, се препоръчва повишено внимание. В действителност, тези аксесоари могат да бъдат източник на затруднения. Нашият съвет: не ги носят за кратък период от време.

Чаши или черупки колекция помпа

Системата "млекосъбирателни" има за цел да възстанови кърмата тече от другата гърда, докато бебето главата.ниско съдържание на мазнини, това мляко не е от съществено значение за вашето дете.

на зърната

Препоръчителна след преждевременно раждане, за да помогне на бебето да суче или когато огромни пукнатини, зърната са много специфични принадлежности за кърмене. Преди употреба, от съществено значение е да се съветват с специалист по кърмене. Размерът на зърната и бебето устната кухина определя размера на зърната.

продукт хранене-1

separateur

гърдата

Критериите за подбор се вземат предвид според вашите нужди:

Умните обяд Comfort. То трябва да е удобно, когато се използва помпа за изцеждане дори и с честа употреба. Биберона трябва правилно поддържате гърдата си и да се оформи около зърното. Трябва да видите зърното разтегнете малко време на фазата на засмукване.

Умните обяд Лекотата на използване. Някои майки са чувствителни към вакуума, създаден от помпата. Помпата трябва да бъдат проектирани да предоставят различни нива на стремеж за комфорт.

Умните обяд Модулната засмукването. Помпата, която сте избрали, трябва да бъдат практични и лесни за употреба. Един лесен за разбиране ръководство трябва да го придружи.

Умните обяд Модулните цикли. Вашето бебе е с размер на засмукване, която варира по време на хранене. Тя започва бързо (около 60 гадно на минута). След това той ще се забави и да суче, в голямо и стабилно (около 40 минути с смучене). В идеалния случай, кърмата си, могат да се възпроизвеждат тези промени в скоростта на засмукване.

Умните обядЛекотата на транспорта. Вижте кога и къде използвате помпа за кърма. Ако трябва да се транспортира дома до офиса или училището, изберете лека помпа за кърма.

Умните обяд Цената. Изберете помпа, която отговаря на вашите бюджет, но не вземете решение само въз основа на разходите.

Умните обяд Лекотата на почистване. Изберете помпа или набор рисунка, която има няколко части, за да бъдат почистени след употреба.

Умните обяд Регулируема зърното защитава в размера на гърдите. Размерът на гърдите и зърната варира майки. Някои гърдата помпи имат различни размери зърното щитове, които могат да се добавят за да пасне на размера на гърдите и зърната.

Умните обяд Биберони и шишета

продукт хранене-2

Умните обяд Храненето като голяма

Хлебния 3 продукта

EAT като голямо

диверсификация бебешка храна е да се отвори ума си към нови вкусове и текстури. Тя позволява да споделя с новите си емоции и да им помогне да открият забавление и разнообразие в храната му.

От 4-5 месеца бебето е готово да опитате нови храни ... но по свое собствено темпо. Поради това е необходимо да се въведе една нова храна в даден момент да се запознае със своята текстура и вкус.

Не е необходимо да се добавят сол, Baby приветства всеки нов аромат.

Умните обяд подготовка на хранене

Димящата е идеален, тъй като позволява да се запазят витамините в храните.

Бебе ще започне да яде само малки количества всяка нова храна, въведена в диетата, е трудно да се готви и разбъркайте 30 грама зеленчуци! Затова трябва да се подготви една разумна сума и след това направи малки порции, за да се замразява. Има контейнери, специално пригодени за опазване на храна в хладилника или фризера. Вие просто ще трябва да ги стопли в микровълновата за обяд бебе е готово.

За истинско пестене на време, приготвят храна за детето си с кухненски робот. Това е много удобно, когато детето не яде като цялото семейство. Тъй като пара, смеси, размразява, затопля, тя може да се превърне в ценен съюзник за всички майки!

Хлебния 3 продукта

separateur

Разнообразяването на възрастта

Умните обяд Между 4 и 5 месеца и половина месеца и половина

Нови храни въведени
Зеленчуци и варени плодове смесени
Повечето аромати
А намек за масло за зеленчуците малко захар, за да кисели плодове

Умните обяд Около 5-6 месеца

Нови храни въведени
Lean риба
картофи
кисело мляко
сок от пресни плодове (около 30 мл) удължена вода в бутилка
Яйцето (половината, жълто и бяло заедно)
Повечето аромати
задушена или готвене на пара и в идеалния случай във времето не се нарушава вкуса Не мед, но понякога една супена лъжица задушени кафе микс

Умните обяд След 6 месеца

Нови храни въведени
Риба: въвеждане на други сортове постепенно
Месо: бяло, а след това червено, след това някои шунка
закуска или швейцарско сирене
Повечето аромати
Поширана или пара в идеалния случай. Ситен дъжд зехтин преди сервиране
Половин чаена лъжичка ябълково пюре евентуално смесване

Умните обяд Около 7-8 месеца

Нови храни въведени
Малко хляб (топла от пекарната е вкусна)
зелена светлина за фини тестени изделия, грис, тапиока
пастьоризирано сирене
Повечето аромати
Нотка на масло
Дори силни сирена, той може да обича

Умните обяд С 9 месеца

Нови храни въведени
Цели яйца
варени плодове и зеленчуци се смачкват. По-малко рафинирани, текстура също се променя малко вкус
Повечето аромати
Масло или зехтин на зеленчуци

Умните обяд Около 10-12 месеца

Нови храни въведени
Ориз
Бобови
зеленчуци
Повечето аромати
Масло или зехтин на зеленчуци

separateur

ИЗБОР столче за бебе?

Високият стол позволява на бебето да има храна, представлява голям. Той е считан от родителите като жизненоважен статия грижи за децата. Тя ще се използва ежедневно от 5-6 месеца - веднага след като бебето се държи в правилно положение - в началото на диетата диверсификация и дори си 2-3 години.

Сигурност столче:

Умните обяд винаги поставяйте сбруя безопасност на столче

Умните обяд Инсталирайте висок стол на стабилна, равна повърхност

Умните обяд Никога не оставяйте детето само ако и без надзор

Умните обяд Научете се да се бебе не да се изкачи сам или от стола си

Професионален съвет: така, че бебето може да има храна на масата има пътуване бустер: различни модели, много леки и лесни за инсталиране на конвенционален стол.

Там са основно три вида столчета за хранене:

Дървената столче за хранене "традиционния"
Неговите предимства са неговата сила и малко ретро много приятен. За да се осигури комфорт и сигурност за бебета под една година, е препоръчително да го снабди с 5-точков колан и подложка за седалка. Има фиксирани модели и сгъваеми модели, по-практични за малки пространства.
Регулируемата столче за хранене
Регулируема височина, това е удобен модел: подплатена седалка, полулегнал (по-удобно за бебе на 6 месеца), регулируема поставка за крака. Подвижната тава е полезно, когато детето започва да се храни сам. Можете също да премахнете тавата, ако искате да преминете стол на детето си и да се ангажират голямата маса. Когато не се използва, председателят може лесно да се сгъва и съхранява. Преди всичко, това осигурява по-добро ниво на сигурност, благодарение на колан с 5 точки на закрепване (мивка чатала, раменете).
Най-мащабируема висок стол
Най-важна характеристика на този модел е неговата скалируемост. В действителност, това е регулируемо високо столче, която се адаптира към височината на детето и може да се регулира в зависимост от техните нужди. Както ще използвате всеки ден в продължение на почти две години, че е разумно да се носят своя избор на модел, който гарантира максимална безопасност и комфорт.

Какъв биберон да изберем ?

Умните обяд въпрос

силикон
достатъчно прозрачно и мек материал,
без мирис и вкус
Добра издръжливост
Устойчив
каучук
наподобява при допир на майчината гърда 
гъвкав материал
Идеален при новородено 
приятен вкус
твърдо вещество по-малко от силикон. Изисква по честа смяна 

Умните обяд възрастта

Променяйте размера на биберона с възрастта на бебето, за да се адаптират към формата на устата му, Ето защо е необходимо да се използва биберон, съответстваща на възрастта на вашето бебе.

Недоносените и новородени
0-4months
малкия си размер е специално предназначен да не скрива лицето на бебчето.
1-ви възрастови
0-6months
малкия си размер е адаптирана към небцето
и венците по-малки, то
може да се използва от раждането.
2-ра възрастова
6-36mois
щита на гърдата е по-широк и уважава растежа на небцето, венците и зъбите на детето си; са подсилени за по-добро издържат ухапване от първите зъби.

Умните обяд Видът на биберон

Lollipop кръг петите
Това е най-традиционните форми на зърното щитове също е най-близо до формата на зърното на майката. Те могат да ви помогнат да се движи плавно от кърмене към бутилката.
физиологичен близалка
Тя се доближават максимално до зърното на майката. Той е проектиран да съответства на формата на небце и зъбите. Неговата зърното щит е асиметрична:
- Най-изпъкналата страна отговаря на формата на двореца
- плоската страна помага на добро позициониране на езика за насърчаване на поглъщане.
ортодонтски биберон
Нейната симетрична щит зърното е предназначена за развитие на естествения прираст на palais.Pratique, тя се поставя в устата еднакво и в двете посоки. От най-ранна възраст, детето може да сложи биберон в устата сам, без да има чувство за уважение.
Lollipop ден
Биберони ден са оборудвани с пръстен лесно да се справя, че е лесно да се мотае на биберон клип на вашето дете.
Нощен залъгалка
Нощни залъгалки черта на заоблен копче, което не позволява на бебето да пострада по време на сън.

МАЛКИТЕ +:

Умните обяд Клипът със биберон: биберон, то се губи! С този удобен биберон клип можете да прикачвате биберона на бебето облекло: това ще падне върху без спиране за!

Умните обяд Кутията за гама-близалка: ви позволява да носите биберон на детето си, без риск от замърсяване.

Умните обядИма фосфоресциращи близалки светят в продължение на няколко часа, за да намерите лесно биберона през нощта.

Умните обяд Пръстенът никненето на зъби позволява на бебето да дъвче и затова масаж възпалени венците си, по време на различните етапи начални. Също така се събужда играчка, някои модели ще го карат да се открият различни форми, текстури, цветове и звуци. Други, пълни с вода или гел може, след като е поставена в хладилника за няколко минути (не фризера), успокои с прясно чувство.

separateur

Бутилката е ...
бебешка бутилка

Умните обядКапсула: той е вложен в бутилката, за да се защитят зърното, особено по време на транспорт.

Умните обяд Биберон? : Това е частта, която е в устата на бебето.

Умните обяд А завинтване пръстен: поддържа зърното върху тялото на бутилката.

Умните обядКонтейнер: за мляко, вода или плодов сок. По-широка или стандарт яка, често е постепенно и може да бъде стъкло, пластмаса или силикон.

Умните обяд+ Мек чучур: той замества зърното, веднага след като бебето е готов за пиене като велик.

Умните обяд + Калъф дръжки: те позволяват по-голяма автономия на Вашето бебе, като бутилката.

Умните обяд + A четка? : За оптимална хигиена на бутилката и зърното.

separateur

Бутилката: КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР

стъклена бутилка

Предимства:
полупрозрачни остава след многократно миене
Подходящи за топлинна стерилизация

Недостатъци:
чупливо, като се избягва веднага след като бебето се набира автономия

Пластмасова бутилка

Предимства:
Лек и нечуплив
Лесно захващане
Подходящи за топла и студена стерилизация

Недостатъци:
Риск от непрозрачност и драскотини
Избягвайте високи температури

Бутилка силикон

Предимства:
полупрозрачен остава дори след често измиване и стерилизация
Подходящ за топлинна стерилизация. В бутилка възпроизведен силикон усещането за кърмене

Съдържание:

Умните обяд 50 мл: идеални за вземане на лекарства и витамини

Умните обяд 90 до 120 мл: за първа седмица след плодов сок и вода

Умните обяд 120 до 150 мл: за първият месец след плодов сок и вода

Умните обяд 240 до 260 мл: между 3 до 9 месеца

Умните обяд 320-340 мл: над една година

separateur

продукт хранене-2

separateur

МАЛКИ СЪВЕТИ от професионалисти:

За да започнете веднага след като се върне от майчинство, ще ви трябва:

Умните обяд 6-8 бутилки от поне 240 мл, пълна, завършили да се опрости анализа

Умните обяд 4 зърната

Умните обяд 1 малка бутилка

Умните обяд 1 голяма четка за почистване на бутилки

Умните обяд 1 малка бутилка четка за почистване на бозките

Преди всяко използване, проверете съпротивлението на зърното, като го издърпате - особено когато първите зъби на детето, тъй като те могат да бъдат особено остър. зърната Силиконовите са склонни да се справи след твърде много стерилизация; за щитове каучук зърното, те могат да омекоти от удар бъде стерилизирана.

separateur

Биберона SA: КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР
 
биберон латекс

Предимства:
Гъвкав и хубаво бебе
съпротивлява ухапване
естествен произход

Недостатъци:
По-бързо стареене в зависимост от честотата на използване и начина на стерилизация

Силиконова виме

Предимства:
В непосредствена близост до физиологията на утробата
, препоръчани биберон след кърмене

Недостатъци:
По-малко гъвкави от латекса
е по-малко устойчиви на ухапване

оформят:

Умните обяд Classic : Кръгла завършва с малки дупки, чиито брой и функция на възрастта и нуждите на детето

Умните обяд Физиологични : с плоски краища, имитиращи физиологичната форма на матката за правилното развитие на бебешката уста.

Умните обяд Анти-колики : снабден с клапан за регулиране подаването на въздух и поток мляко.

separateur

ИЗПОЛЗВАНЕ НА БУТИЛКА
Умните обяд Как се затопли бутилката?

Загрейте бутилката с бутилка по-топло : нищо по-просто! Тя е много полезна, защото тя може да загрява много бързо бутилки и да ги доведе до идеалната температура. Тя може да се използва, когато бебето е по-голям, за да топли буркани.

Pro Съвет! След загряване на бебето шише, мисля, че винаги проверявайте си температура, като се налива няколко капки мляко от вътрешната страна на китката (места, където кожата е много чувствителна за разлика от горната част на ръката).

ВНИМАНИЕ: За да намалите риска от изгаряне НИКОГА WARM бутилката в микровълнова!

Умните обяд Как да се стерилизира шишета?

Първо, трябва внимателно почистване на бутилката, пръстенът и зърното с четка с четка, топла вода и течен сапун да се отстранят всички депозити на мляко. След това изплакнете обилно преди да използвате стерилизатора бутилка .Пръстени и биберони трябва да бъде "вложени" преди стерилизация, за да се избегне работа след това.

Възможно е да се стерилизира на топлина с помощта на електрически парен стерилизатор или микровълнов стерилизатор.Алтернативата за пътуване е студена стерилизация: бутилките се потапят  в контейнер с вода, в която преди това е каза стерилизация таблетки.

марки
подреди по